Mountainbiker Forster wint World Cup-finale

Mountainbiker Lars Forster heeft zijn eerste World Cup-zege te pakken. De Zwitser was in het Amerikaanse Snowshoe de beste tijdens de finale van het seizoen, waar Mathieu van der Poel afwezig was.

Het veld bleef lange tijd samen op het snelle parcours, tot de Braziliaan Henrique Avancini de aanval opende. Zoals zo vaak dit seizoen kon - op Van der Poel na - alleen de Zwitserse World Cup- en wereldkampioen Nino Schurter hem volgen en de twee reden een flinke voorsprong bij elkaar.

Schurter kreeg te kampen met een lekke band, waardoor de Zwitser flink tijd verloor en terugviel tot in de achtervolgende groep. Daar begon hij echter gelijk tempo te maken en opvallend snel had hij het gat naar leider Avancini weer volledig gedicht, waarna Schurter zelf de aanval opende.

Alleen landgenoot Forster kon volgen en dat leek nog makkelijk te gaan ook. Dat Forster goed was bleek: op het laatste klimmetje trok hij het gas open en reed hij Schurter strak uit het wiel, waardoor hij zijn eerste zege kon pakken, voor Schurter en de Fransman Maxime Marotte, die Avancini klopte in de sprint om plek drie.