Nadal wint US Open na slopende finale tegen Medvedev

Tennisser Rafael Nadal heeft na 2010, 2013 en 2017 voor de vierde keer in zijn indrukwekkende carrière de US Open gewonnen. In een zinderende finale in New York klopte de Spanjaard Daniil Medvedev uit Rusland na 4 uur en 51 minuten, drie minuten minder lang dan de twee langste finales ooit (1988 en 2012).

Nadal moest er vanaf het begin kneiterhard voor vechten en vroeg in set één werd hij dan ook al gebroken, wat hij wel gelijk herstelde. Op 6-5 trok hij de service van de als vijfde geplaatste Rus nog eens naar zich toe, waarna hij in set twee genoeg had aan een break op 3-2 om zo op een 2-0 voorsprong in sets te komen.

In de derde set brak Nadal weer als eerste, maar Medvedev sloeg gelijk terug en aan het einde van de set won hij de ene na de andere geweldige rally, wat hem met een break op 6-5 zowaar de setwinst opleverde. De vierde set ging grotendeels gelijk op, tot Medvedev op 5-4 een setpoint cadeau kreeg door een grote misser van Nadal. De Rus profiteerde met een joekel van een return en trok er een beslissende set uit.

Dat vijfde bedrijf leverde Nadal op 2-2 gelijk een break op, waarna hij op de eerstvolgende servicegame van Medvedev nog een breakkans kreeg. De Rus smashte de bal hard buiten de lijnen en wist na een time violation van Nadal, die weer eens te lang wachtte met serveren, nog wel een servicegame terug te pakken, maar daar bleef het bij.

Het eerste matchpoint van Nadal ging mis, de tweede mepte hij het net in, maar op eigen service was het dan raak, nadat Medvedev een return buiten de lijnen sloeg: 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.