Ferrand-Prévot klopt Terpstra in sprint, Courtney pakt eindwinst in wereldbeker mountainbike

Anne Terpstra is tweede geworden in de laatste wereldbeker van het seizoen. De 28-jarige Nederlandse leek in de laatste ronde op weg na haar tweede wereldbeker van het seizoen, maar werd in het laatste deel van de slotronde bijgehaald door wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot, die vervolgens makkelijk de sprint won. De eindzege in de Wereldbeker was voor Kate Courtney, die profiteerde van een slechte dag van leidster Jolanda Neff.

Terpstra reed een geweldige wedstrijd in het Amerikaanse Snowshoe en de mountainbikester uit Zierikzee leek op weg naar de winst in laatste wereldbeker van het seizoen. In de voorlaatste ronde reed ze weg bij Ferrand-Prévot en had bij het ingaan van de slotronde een voorsprong van tien seconden. Toch wist de wereldkampioene terug te komen in het laatste deel van de slotronde en was vervolgens in de sprint oppermachtig. De Britse Annie Last werd op gepaste afstand derde nadat de Zweedse Jenny Rissveds in de laatste ronde met een lekke band moest afhaken.

De eindwinst in de wereldbeker voor vrouwen ging naar de Kate Courtney. De Amerikaanse raakte vorige haar wereldtitel kwijt aan Ferrand-Prévot, maar ze sloot het seizoen toch nog goed af. Doordat wereldbekerleidster Jolanda Neff een slechte dag kende ging Courtney in de laatste wereldbeker nog voorbij de Zwitserse. In de algemene wereldbeker legde Ferrand-Prévot beslag op de derde plaats, vlak voor de Nederlandse Terpstra.