Dubbelslag voor Trentin in Tour of Britian

Matteo Trentin heeft de tweede rit in de Tour of Britian gewonnen. De Italiaan van Mitchelton-Scott was na een etappe van 165 kilometer de snelste, voor de Belg Jasper de Buyst. Mike Teunissen legde beslag op de derde plaats. Trentin neemt in het algemeen klassement de leiding over van Dylan Groenewegen, die het peloton moest laten gaan.

Op dag twee van de Britse rittenkoers stond er wederom een relatief vlakke etappe op het programma. De renners moesten 165 kilometer afleggen met start en finishplaats in Kelso. In de laatste dertig kilometer lagen nog wel twee beklimmingen om het verschil te maken.

Lange tijd reden drie renners voorop. Het peloton maakte zich niet al te veel zorgen en gaven de drie vooraan een mooie voorsprong. Op de eerste van de twee beklimmingen liet Mathieu van der Poel zich zien. De Nederlander trok samen met Frederik Frison ten aanval en hadden snel de aansluiting bij de kopgroep gemaakt.

De aanval van Van der Poel zorgde ervoor dat er ook een versnelling was in het peloton. Mitchelton-Scott en Team Ineos gooide het tempo in de hoogte en nog voor de laatste klim werd de kopgroep ingelopen. Op de laatste klim van de dag ging Pavel Sivakov ten aanval, waardoor leider Dylan Groenewegen.

Het tempo in het peloton viel niet meer stil dankzij Mitchelton-Scott en Groenewegen wist dat hij zijn leiderstrui ging verliezen. Sivakov werd ingerekend en in de laatste drie kilometer probeerde Alex Dowsett het nog, maar ook hij wist het peloton niet voor te blijven. In de sprint die zou volgen maakte Trentin het werk van zijn ploeg af, voor De Buyst en Teunissen. Trentin is ook de nieuwe leider in de Tour of Britian.