Engeland wint makkelijk dankzij hattrick Kane, Fransen winnen na blunder met volkslied

Engeland heeft ook zijn derde wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. Op Wembley wonnen de Engelsen makkelijk met 4-0 van Bulgarije. Aanvoerder Haary Kane was goed voor drie doelpunten.

De aanvaller van Tottenham Hotspur schoot halverwege de eerste helft van dichtbij raak op aangeven van Raheem Sterling. In de tweede helft schoot Kane ook twee keer vanaf elf meter. Tussen beide penalty's door gaf Kane ook nog de assist voor de 3-0 van Sterling.

Engeland gaat aan de leiding in groep A. De Engelsen hebben na drie wedstrijden negen punten en treffen dinsdag Kosovo. De Kosovaren staan verrassend op de tweede plaats in Poule en zijn na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen in Poule A. Kosovo won zaterdag nog verrassend van Tsjechië met 2-1.

Frankrijk blundert met volkslied Albanië
Frankrijk is op basis van doelsaldo de nieuwe koploper groep H. De wereldkampioen won in Parijs met 4-1 van Albanië en heeft twaalf punten uit vijf wedstrijden, evenveel als IJsland dat met 3-0 won van Moldavië.

De wedstrijd begon wel met vertraging doordat de Franse organisatie in de fout ging met het volkslied van tegenstander Albanië. In het plaats van het volkslied van Albanië klonk in het Stade de France het volkslied van Andorra, dat komende dinsdag in hetzelfde stadion tegen Frankrijk speelt.

De stadionspeaker maakte vervolgens excuses voor de fout, maar ook daar ging het mis. De stadionspeaker vroeg om respect te tonen voor "het volkslied van Armenië".

In dezelfde poule was Andorra lang in de buurt voor een stunt tegen Turkije. In Turkije hield Andorra het lang op 0-0, maar in de 89ste minuut kwam Turkije toch op voorsprong dankzij een doelpunt van Ozan Tufan. Ook Ijjsland wist in deze poule te winnen, waardoor zowel Frankrijk, Turkije en Ijsland op 12 punten staan na vijf wedstrijden.

Portugal boekt belangrijke winst
In groep B boekte Portugal een belangrijke tegen Servië. In Belgrado wonnen de Europees Kampioenen met 4-2 van Servië.

Portugal was goed begonnen aan het EK-kwalificatietraject. Portugal had na twee wedstrijden slechts twee punten en er moest gewonnen worden om in het spoor van Oekraine te blijven. Kort voor rust kwam Portugal William Carvalho op 0-1 en na rust leek de zege binnen te zijn voor Portugal na een doelpunt van Goncalo Guedes.

Servië gaf niet op en kwamen terug tot 1-2 via een kopgoal van Nikola Milenkovic uit een corner van Dusan Tadic. Cristiano Ronaldo scoorde vanuit de buitenspelpositie de 1-3, maar opnieuw kwam Servië terug in de wedstrijd na een doelpunt Aleksandr Mitrovic. Lang mocht Servië niet hopen, want één minuut na de aansluitingstreffer bracht Bernardo Silva de 2-4 eindstand op het scorebord.

Door de zege staat Portugal na drie wedstrijden op vijf punten, maar hebben nog altijd een achterstand van acht punten op Oekraïne. Ook zaterdagavond won die ploeg makkelijk met 4-0 en staan op dertien punten uit vijf wedstrijden. Servië staat voorlopig op een vierde plaats met vier punten uit vier wedstrijden, evenveel als Luxemburg dat op een voorlopige derde plaats staat in Poule B.