Honkballers kunnen eerste EK-duel niet afmaken wegens duisternis

De Nederlandse honkballers zijn in principe prima begonnen aan het Europees kampioenschap in Duitsland, maar een zege staat er nog niet op de borden: het openingsduel tegen Groot-Brittannië kon wegens de duisternis niet afgemaakt worden.

Dankzij de regen begonnen de ploegen al een uur later dan gepland in Solingen, waar het stadion opvallend genoeg geen uitgebreide verlichting heeft, zoals in de andere speelstad Bonn wel het geval is. Ademar Rifaela had Nederland in de tweede inning op voorsprong geslagen, waarna de ploeg van Evert-Jan 't Hoen uitliep tot 10-0, onder meer dankzij drie runs van Kalian Sams en twee van Rifaela en Curt Smith.

In de zevende inning konden de Britten pas iets terug doen, maar verder dan 10-2 kwamen ze niet. In de negende inning werd de wedstrijd in de laatste slagbeurt gestaakt, want het werd te donker. Wat er met het restant van het duel gebeurt is nog niet duidelijk.

Nederland moet in Duitsland, waar de ploeg zondag tegen Tsjechië speelt, bij de beste vijf eindigen om zich te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi. Dat wordt gelijk na het EK gespeeld en daar is één ticket te winnen voor de Olympische Spelen. Het bereiken van de top-5 mag overigens geen enkel probleem zijn, Italië en Israël lijken de voornaamste titelconcurrenten.