Eerste F3-zege Tsunoda, Verschoor weer 4e

Yuki Tsunoda heeft zijn eerste zege in het FIA Formule 3-kampioenschap te pakken. De Japanner van het doorgaans niet zo fantastisch vooraan rijdende Jenzer Motorsport won in het Italiaanse Monza de tweede race van het weekeinde.

Op de nog behoorlijk vochtige baan pakte Jake Hughes vanaf de derde plek de leiding, voor polesitter Fabio Scherer, Tsunoda en de prima vertrokken Richard Verschoor, die wel verschalkt werd door Liam Lawson.

Tsunoda werkte zich met de snelste ronde langs Scherer en leek de aanval op Hughes te kunnen openen. Halverwege de race kreeg Scherer het moeilijk: de Zwitser zag Lawson langszij komen en ook Verschoor schoof een plekje door.

De Venezolaans-Spaanse achterblijver Sebastian Fernandez was na twaalf ronden de eerste die het op slicks ging proberen, hij had immers niks te verliezen. Tsunoda opende ondertussen de aanval op Hughes, met succes: de Japanner pakte de leiding.

Voorin ontstond een fraaie strijd, waarbij Hughes een aanval op Tsunoda zag mislukken, waarna hij door een andere Red Bull-rijder gepasseerd werd: Lawson kwam naar plek twee en langzamerhand begon Verschoor ook aan te dringen.

Daar bleef het verder wel bij en dus kon Tsunoda zijn eerste F3-zege bijschrijven, voor Lawson en Hughes, terwijl Verschoor met zijn derde vierde plek zijn beste resultaat opnieuw evenaarde. Bent Viscaal besloot een lastige race als 25e.