MLB: 1000ste honkslag voor Bogaerts

Xander Bogaerts heeft een mijlpaal bereikt in de MLB. De Nederlandse kortestop van de Boston Red Sox sloeg vannacht zijn 1000ste honkslag

en is pas de derde Red Sox-speler ooit die dat voor zijn 27ste verjaardag voor elkaar krijgt.

De wedstrijd van vannacht ging overigs wel verloren tegen de New York Yankees van Didi Gregorius met 5-1, waardoor het bereiken van de play-offs voor de regerend kampioen bijna kansloos is.

Ook andere Nederlanders waren succesvol aan slag: Jurickson Profar sloeg zijn twintigste homerun van het seizoen en later in de wedstrijd sloeg hij zijn tweede RBI binnen, waardoor hij een belangrijk aandeel had in de 10-2 zege van zijn Oakland Athletics tegen de Detroit Tigers. Ook Ozzie Albies sloeg een homerun, zijn 21ste van het seizoen en de Atalanta Braves wonnen mede daardoor van de Washington Nationals.

Jonathan Schoop sloeg weliswaar geen homerun, maar met een driehonkslag was hij ook succesvol aan slag. De Nederlandse tweede honkman was daarmee goed voor één binnen geslagen punt en later in de inning kwam hij zelf ook over de thuisplaat.

De kans is heel erg groot dat zowel Albies, Profar en Schoop zich mogen opmaken voor de play-offs. Ook Gregorius en Kenley Jansen lijken zeker te zijn van het postseason, waardoor vijf Nederlanders in actie zullen komen in de play-offs.

Uitslagen MLB zaterdag:
Boston Red Sox - New York Yankees 1-5
Cincinnati Reds - Arizona Diamondbacks 0-2
Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays 5-3
Miami Marlins - Kansas City Royals 2-7
Baltimore Orioles - Texas Rangers 4-9
Pittsburgh Pirates - St. Louis Cardinals 1-10
Houston Astros - Seatlle Mariners 2-1
New York Mets - Philadelphia Phillies 0-5
Minnesota Twins - Cleveland Indians 5-3
Chicago White Sox - Los Angeles Angels 7-8
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 3-2
Atlanta Braves - Washington Nationals 5-4
San Diego Padres - Colorado Rockies 3-0
Oakland Athletics - Detroit Tigers 10-2
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 0-1