Andreescu wint US Open en schrijft geschiedenis met winst op Williams

Tennisster Bianca Andreescu heeft als eerste Canadese speler of speelster ooit een Grand Slam-toernooi gewonnen. De pas 19-jarige nummer vijftien van de plaatsingslijst schreef in New York de US Open op haar naam, waardoor Serena Williams haar 24e Grand Slam-titel nog altijd niet pakte; Margaret Court houdt het record zo alleen in handen.

De Canadese begon uitermate sterk aan de wedstrijd en met bij vlagen geweldig tennis liet ze zien de betere op de baan te zijn. Een fraaie winner bracht Andreescu op setpoint, waarna Williams de bal eerst buiten de lijnen serveerde en vervolgens het net in mepte, zodat de Canadese de eerste set won.

In de tweede set speelde Andreescu zich op knappe wijze naar een 5-1 voorsprong en de winst leek haar niet meer te kunnen ontgaan. Daar dacht Williams echter anders over en naarmate ze dichter in de buurt kwam, begon het publiek alsmaar onsportiever te worden, tot aan het belachelijke toe. Williams profiteerde er optimaal van en kwam zowaar terug tot 5-5.

Andreescu wist zich vervolgens knap te herpakken en speelde zich op de service van haar opponent zowaar naar twee matchpoints. De eerste werd vakkundig weggeserveerd door Williams, de tweede timmerde ze op overtuigende wijze binnen en dus schreef Andreescu als eerste ooit namens Canada een Grand Slam-toernooi op haar naam.