Van der Mark pakt 6e World Superbikes-podium van het jaar

World Superbikes-coureur Michael van der Mark heeft zijn zesde podiumplek van het seizoen binnen. De Nederlandse Yamaha-coureur eindigde als derde op het Portugese circuit van Portimão, waar zondag de superpolerace (12.00 uur) en 'tweede' race (15.00 uur) nog gereden worden.

Polesitter Jonathan Rea behield bij de start de leiding, titelconcurrent Alvaro Bautista ging vanaf de zesde plek in de aanval, maar dat mislukte en de Spaanse Ducati-coureur viel terug naar een van de laatste plekken. Achter Rea volgde Tom Sykes, Leon Haslam, Chaz Davies, Sandro Cortese en Michael van der Mark, die met zijn Yamaha vier plekken op was geschoven.

Van der Mark was lekker bezig en via Cortese en Haslam werkte hij zich al rap naar de vierde plek. Sykes begon ook vrij snel terug te vallen en dat leverde Van der Mark de derde plek op, achter Rea en Davies. Rea's enige overgebleven titelconcurrent Bautista had het tempo wel weer aardig te pakken en schoof al na een handvol ronden door naar de negende plek.

In de zesde ronde ging Sykes onderuit, terwijl Van der Mark de aanval op Davies volle bak opende. Met een geweldige actie buitenom in de bloedsnelle laatste bocht van het circuit verschalkte hij de Welshman, die wel snel weer terug kon slaan. Daarmee was het eigenlijk ook wel gedaan en de ogen werden verder vooral op Bautista gericht, die zijn knappe race afsloot op plek vier.

Rea reed weer eens onbedreigd naar de winst, Davies en Van der Mark raakten niet meer met elkaar in de clinch en completeerden het podium.