FOK! Wat een weer: minder buien

Dag mensen!  

Het was gisteren een dag met echt Hollandse luchten. De zon scheen tussen de stapelwolken door, maar veel van die stapelwolken hadden ook inhoud bij zich. Op diverse plaatsen kwam er ook elektriciteit aan te pas. Maar zoals zo vaak in dit soort situaties waren er ook veel plaatsen die het gewoon droog of bijna droog hielden. Hier in Haarlem zit het me al tijden niet mee betreffende de buien, en ook gisteren was weer zo'n dag. Op andere plaatsen is er de afgelopen dag 10 tot 20 mm gevallen.

Vandaag kan er nog een enkele bui vallen. De meeste en zwaarste buien worden boven Duitsland verwacht. In ons land zullen de buien waarschijnlijk zeer beperkt zijn, en ook niet zo heftig. De meeste bewolking vinden we langs de oostgrens. In het westen en zuidwesten heeft de zon goede papieren om het mooie weer te maken.  Bij dit alles blijft het fris met 17 graden en er staat een noordwestelijke wind. 

Tot ziens!  

Onweer nabij Doesburg (Foto: Erwin Klein)
Een prachtige blikseminslag nabij Doesburg van afgelopen weekend. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.