Groenewegen de snelste in openingsrit Tour of Britain

Dylan Groenewegen heeft de openingsrit in de OVO Energy Tour of Britain gewonnen. De Nederlandse sprinter was na een rit van iets meer tweehonderd kilometer de snelste in het Schotse Kirkcudbright. Groenewegen is de ook de eerste leider in de Tour of Britain.

Het was lang wachten voordat een kopgroep de ruimte kreeg van het peloton. Pas na een goed uur koersen reed er een kopgroep van zes weg. De voorsprong liep op naar de twee minuten, waarna Jumbo-Visma op het heuvelachtige parcours de achtervolging inzette op de kopgroep voor Dylan Groenewegen.

De Nederlandse ploeg zorgde er uiteindelijk voor dat alles weer samen kwam voor de eerste sprint in de Tour of Britain. Ook Mathieu van der Poel liet zich in de laatste vijf kilometer van voren zien in het peloton.

Jumbo-Visma trok de sprint aan voor Groenewegen. De Nederlandse ploeg kwam echter iets te vroeg op kop, waardoor Groenewegen het wiel koos voor Matteo Trentin en vervolgens makkelijk uit het wiel kwam van de Italiaan. De Nederlandse topsprinter won vervolgens de sprint met overmacht voor Davide Cimolai en Trentin. Van der Poel sprintte ook mee in de openingsrit, maar dit keer kwam de Nederlandse alleskunner op de fiets niet verder dan een vierde plaats.