Ewan net te snel voor Ackermann in Brussels Cycling Classic

Caleb Ewan heeft de 99ste editie van Brussels Cycling Classic gewonnen. De rappe Australiër van Lotto Soudal was in de massasprint net te snel voor Pascal Ackermann en Jasper Philipsen.

De Brussels Cycling Classic, vroeger bekend als Parijs-Brussel, werd voor de 99ste keer verreden en bij de start was het nog prachtig weer, maar dat zou later veranderen in zeer slecht weer. Toen de zon nog scheen reden zeven renners weg. Veel ruimte kreeg de kopgroep echter niet en het peloton hield de voorsprong op maximaal drie minuten.

Ondanks dat de voorsprong nooit groot werd hield de kopgroep het wel goed vol, al moesten twee renners passen in de kopgroep. Later sloten vijf renners aan, waardoor de kopgroep groeide na tien man, maar het peloton hield alles onder controle in het slechte weer en vlak voor het ingaan van de laatste tien kilometer werden ze weer gegrepen door het peloton, wat ondertussen al stevig werd uitgedund.

Deceuninck - Quick Step was een van de ploegen die het vele werk in het peloton opknapte, maar in de laatste vijf kilometer kreeg de Belgische ploeg een flinke tegenslag te verwerken doordat hun sprinter Álvaro José Hodeg te maken kreeg met pech. Deceuninck - Quick Step zou daardoor ook geen rol meer spelen in de massasprint.

Voor Pascal Ackermann en Caleb Ewan verliep de wedstrijd wel goed. De twee werden perfect van voren gehouden door hun ploeg en was het aan hun om het af te maken in de sprint. Ackermann ging de sprint in Brussel als eerste aan, maar in de laatste vijftig meter werd de Duitser nog voorbij gesprint door Ewan en boekte zijn tiende overwinning van het jaar. Jasper Philipsen werd derde.