Staking grondpersoneel KLM zondag gaat niet door

De vier uur durende staking van het grondpersoneel van KLM die zondag om 13.00 uur zou plaatsvinden, is afgelast. Vakbond FNV heeft vanmiddag laten weten dat de vliegmaatschappij weer openstaat voor onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden.

Eerder deze maand legde het grondpersoneel al tot tweemaal toe de werkzaamheden voor enkele uren naast zich neer. Hiermee hoopte het personeel een betere cao af te dwingen.

Een derde staking blijkt op het laatste moment niet nodig. "Directe aanleiding zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen te willen zetten", alsdus FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Wel geeft de vakbond aan dat het snel resultaat hoopt te zien. "KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met de werkonderbrekingen."

Onderhandelingen
De cao-onderhandeling tussen FNV en de KLM startte in mei. De vakbond pleit voor betere roosters, meer mensen in vaste dienst en een loonsverhoging van vier procent. Eerder gaf KLM aan niets aan de verhouding tussen vast en flexibel personeel te zullen veranderen en de salarissen met slechts twee procent te zullen verhogen.

Staking grondpersoneel KLM gaat niet door (Stockfoto: Pixabay)
Staking grondpersoneel KLM gaat niet door (Stockfoto: Pixabay)