Verslag van de Mars voor de 1500 apen in Apenhel Rijswijk

Vanmorgen vroeg ging uw redacteur op pad om verslag te doen voor jullie van de Animal Rights mars 'Red de Damherten' in Zandvoort. Omdat ik gisteren al gezien had dat ik moest omreizen via Hoorn of met een bus moest vanwege werkzaamheden tussen Alkmaar en Uitgeest, besloot ik exrtra vroeg op pad te gaan. "Huh, Red de Damherten? Je was toch in Rijswijk bij die apenhel?" Ja, dat klopt, laat me even verder vertellen. 

Zelfs nog een trein eerder dan gepland vertrok ik naar Hoorn, om daar nog meer mazzel te hebben: de machinist van de intercity naar Amsterdam besloot een paar minuten op ons te wachten zodat we gelijk verder konden inplaats van een half uur te moeten wachten. Half uur tijdwinst dus. Eenmaal op Sloterdijk moest ik dan wel 24 minuten wachten op de sprinter naar Zandvoort, maar soit, ik had al met al al bijna een uur tijdwinst. 

Eenmaal in de sprinter naar Zandvoort besloot ik even snel mijn mail te controleren want je weet maar nooit. En jawel, een persbericht van Animal Rights; over de Mars voor de 1500 apen in Rijswijk (zie ook dit nieuwsbericht). Ik wilde al terugmailen dat ik onderweg was naar hun andere demonstratie, maar voor de zekerheid toch even controleren of die mars voor de damherten wel vandaag was ... Niet dus. Die is pas op 5 oktober. F*ck. Stond ik daar om tien voor half elf in Zandvoort, terwijl ik naar Rijswijk had gemoeten voor jullie vermaeck. 

Afijn, dankzij het uur tijdwinst en m'n vroege vertrek, landde ik alsnog om half twaalf in Rijswijk om me vervolgens naar het Boogerdplein te begeven. Al in de trein naar Den Haag kwam ik verschillende actievoerders tegen die elkaar herkenden van eerdere demonstraties en elkaar begroetten met: "he, volgens mij zie ik een collega". 

Eenmaal op de plaats van bestemming gekomen, was het nog vrij rustig. Rond half één begon het dan toch wat drukker te worden en werden er flyers met leuzen uitgedeeld door vrijwilligers activisten van Animal Rights. Een van hen wilde ook mijn richting oplopen om me zo'n ding te overhandigen, maar toen ik nadrukkelijk nee schudde besloot ze toch maar een andere kant op te lopen. 

Uiteindelijk ging de boel van start, en maakte ik van begin tot eind de volgende video-reportage voor jullie. Hoe het uiteindelijk is afgelopen, weet ik niet, want na de laatste video heb ik me uit de voeten gemaakt om naar de vuurwerkshow bij de Wereldhavendagen in Rotterdam te gaan, waarvan morgen ergens wel een video verschijnt.