Beachvolleyballers Varenhorst/Van de Velde in kwartfinales World Tour Finals

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Tour Finals in Rome. Daarin neemt het duo het zaterdag op tegen de Russen Viacheslav Krasilnikov en Oleg Stoyanovskiy.

In de groepsfase boekte het duo overwinningen in straight sets op de Amerikanen Nick Lucena/Phil Dahlausser en de Brazilianen André en George. In de achtste finales wonnen ze vervolgens van het andere Nederlandse duo, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen: 21-18, 17-21, 15-13.

Brouwer en Meeuwsen hadden op hun beurt in de groepsfase gewonnen van de Oostenrijkers Martin Ermacora en Moritz Pristauz, maar Evandro en Bruno Schmidt uit Brazilië bleken te sterk na een spannende derde set. In een spannende wedstrijd in de tussenronde werden Nikita Liamin en Taras Myskiv uit Rusland nog geklopt, maar Varenhorst en Van de Velde waren dus te sterk.

Bij de vrouwen openden Sanne Keizer en Madelein Meppelink met een nederlaag tegen Liliana Steiner en Elsa McMillan uit Spanje, waarna ze het Russische duo Ksenia Dabizha/Daria Rudykh klopten. In de tussenronde gaven ze de Duitse dames Julia Sude en Karla Borger het nakijken, maar in de achtste finales waren Ana Patricia en Rebcca uit Brazilië met 17-21, 13-21 te sterk.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel begonnen met een nederlaag tegen Kelley Larsen en Emily Stockman uit de VS, waarna de Italiaanse dames Claudia Puccinelli en Claudia Scampoli geklopt werden. In een ware thriller in de tussenronde weigerden Stubbe en Van Iersel zich gewonnen te geven tegen Isabel Schneider en Victoria Bieneck, maar na een heuse marathon en bijna een dubbele tweede set was het toch gedaan: 23-25, 35-37.