Vrouwen PSV winnen ook tweede Eredivisieduel met ruime cijfers

De vrouwen van PSV hebben ook hun tweede Eredivisiewedstrijd van het seizoen zonder grote moeite gewonnen. In eigen huis werd PEC Zwolle met 4-0 geklopt, hoewel het wel even duurde voor de Eindhovense dames op gang kwamen: Joëlle Smits opende in de 69e minuut de score, Katja Snoeijs trof vervolgens twee keer doel en Aniek Nouwen werkte de laatste goal tegen de touwen.

Excelsior Barendrecht kwam dankzij Sherallin Henriquez na een half uur op 1-0 tegen VV Alkmaar, al snel gevolgd door de 2-0 van Ndia Bos. In het eerste kwartier na rust trok Alkmaar de stand dankzij Chanté Dompig en Kim van Velzen gelijk, waarna Samya Hassani in de 86e minuut zelfs voor 2-3 zorgde. Toch kon de thuisploeg nog wel een puntje in de zak steken: Sophie Cobussen was in de blessuretijd goed voor de gelijkmaker.

ADO Den Haag ging in eigen huis onderuit tegen landskampioen FC Twente. Na 36 minuten opende Fenna Kalma de score voor de Tukkers en daar bleef het bij.