15-jarige zwaargewond na aanrijding, automobilist spoorloos

Een 15-jarige fietser uit Helmond liep vrijdagavond ernstig hoofdletsel op nadat hij op de parallelweg van de Deurneseweg in Helmond aangereden werd door een, vooralsnog onbekende, automobilist. De bestuurder ging er namelijk na het ongeval direct vandoor. De politie is naar hem op zoek en roept getuigen op zich te melden.

De jongen fietste richting Brouwhuis en werd nabij de McDonalds op de kruising geschept door de auto. Een woordvoerder van de politie: "We onderzoeken wat er precies is gebeurd, maar dat laat onverlet dat de bestuurder van de auto de verplichting had om te stoppen omdat hij bij het ongeval betrokken was. Onze verkeersspecialisten deden uitgebreid onderzoek op de plaats van de aanrijding en ze hoorden inmiddels meerdere getuigen. We stelden diverse technische sporen veilig, waarvan we hopen dat ze ons na onderzoek op het spoor van de bestuurder kunnen zetten. Maar we hebben nog veel onbeantwoorde vragen."

Hij vervolgt: "Natuurlijk roepen we de bestuurder met klem op zich te melden. Maar mogelijk zaten er meer personen in de betreffende auto. Was jij dat? Neem je verantwoordelijkheid, doe je verhaal of probeer de bestuurder te overtuigen dat hij zich meldt. De auto is een klein model personenauto, blauw van kleur en waarschijnlijk van het merk Citroën of Peugeot. Deze auto zou dus aan de voorkant flink beschadigd kunnen zijn. Wie kent iemand met zo’n auto die vandaag schade heeft die er gisteren nog niet op zat?"

De woordvoerder besluit met: "Verder zoeken we nog een automobilist die direct na de aanrijding gestopt is om hulp te verlenen. Hij is vertrokken toen de hulpdiensten arriveerden, maar helaas weten we niet wie hij is. Omdat we denken dat hij de aanrijding mogelijk heeft zien gebeuren, kan hij een belangrijke getuige voor ons zijn. We vragen hem nadrukkelijk om zich te melden. Deze en eventueel andere getuigen kunnen bellen met het landelijk politienummer 0900-8844. Heeft u informatie over de bestuurder of de auto, maar wilt u liever uw naam niet noemen? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000."