MLB: Oakland Athletics boekt uitzege in eigen stadion na 110 dagen

Oakland Athletics heeft de uitwedstrijd tegen de Detroit Tigers gewonnen. Op zich niet heel bijzonder, want de A's zijn het betere team dan de Tigers, maar het laatste deel van de wedstrijd werd afgewerkt in het stadion van Oakland Athletics.

110 dagen geleden werd de wedstrijd tussen de A's en de Tigers gespeeld in Detroit, alleen door regen werd de wedstrijd in de tweede helft van de zevende inning gestaakt. Doordat vannacht een wedstrijd tussen de Oakland Athletics en de Detroit Tigers op het programma stond werd de wedstrijd van 110 dagen geleden uitgespeeld, alleen dan wel in Oakland.

Toen de wedstrijd in Detroit werd gestaakt stonden de A's met 5-3 voor in de tweede helft van de zevende inning. De ploeg die in de race is voor een wildcard-ticket gaf de zege niet meer weg, waardoor de A's een uitoverwinning boekte in eigen stadion. Uiteindelijk won de uitploeg met 7-3.

De tweede wedstrijd, dat wel een thuiswedstrijd was voor de A's, ging verloren met 5-4 na elf innings. Door de nederlaag blijft het wel spannend in de wildcardrace in de American League. Met nog een kleine maand te honkballen in de MLB staan Tampa Bay Rays, Oakland Athletics en de Cleveland Indians heel dicht bij elkaar, terwijl er maar plaats is voor twee tickets. Ook de Boston Red Sox hebben nog een kleine kans op een wildcard-ticket. De regerend kampioen heeft een achterstand van zes games.

Uitslagen MLB vrijdag:
Baltimore Orioles - Texas Rangers 6-7
Pittsburgh Pirates - St. Louis Cardinals 9-3
Boston Red Sox - New York Yankees 6-1
Cincinnati Reds - Arizona Diamondbacks 5-7
New York Mets - Philadelphia Phillies 5-4
Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays 5-0
Miami Marlins - Kansas City Royals 0-3
Atlanta Braves - Washington Nationals 4-3
Houston Astros - Seatlle Mariners 7-4
Minnesota Twins - Cleveland Indians 2-6 (elf innings)
Chicago White Sox - Los Angeles Angels 4-5
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 7-1
Detroit Tigers - Oakland Athletics 3-7
Oakland Athletics - Detroit Tigers 4-5 (elf innings)
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 4-5
San Diego Padres - Colorado Rockies 2-3