FOK! Wat een weer: herfstbuien en fris

Dag mensen!  

Ik moet er behoorlijk aan wennen. Het is in mijn huis na wekenlang 25 tot 30 graden te zijn geweest inmiddels afgekoeld naar 19 graden, en ik had het gewoon koud gistermiddag. De kachel gaat echter nog niet aan. Dat doe ik pas als het 15 graden of lager is. 

Het was gisteren op veel plaatsen redelijk bewolkt. Er waren toch wel een paar opklaringen, en dat vooral in het zuiden. In het noorden ging het regenen en dat doet het daar momenteel nog steeds. Echter zit er door de stroming geen progressie naar het zuiden in. In het midden van het land vielen een paar buien. Onweer kwam er ook voor. Wederom in het noorden, alsmede op zee. 

Morgen breiden de buien zich over het hele land uit, al denk ik dat de meeste activiteit zich morgenmiddag in het binnenland bevind. Ook nu is er weer kans op onweer. Mogelijk ook hagel. Er staat een frisse westelijke wind en het wordt hierbij maximaal 17 graden. Bijna koud dus.

Zondag zijn er minder buien en is er meer ruimte voor de zon. 

Op de foto: Vorig weekend trokken, waarschijnlijk voor de laatste keer dit seizoen, diverse pittige onweersbuien over vooral de oostelijke helft. Erwin Klein was erbij en maakt deze schitterende bliksemfoto nabij Doesburg. 

Fijn weekend.  

Onweer nabij Doesburg (Foto: Erwin Klein)
Een prachtige blikseminslag nabij Doesburg van afgelopen weekend. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.