Tijdelijk einde samenwerking tussen Bertens en coach Sluiter

Tennisster Kiki Bertens en haar coach Raemon Sluiter beëindigen voorlopig de samenwerking.

Na een teleurstellend optreden op de US Open hebben Bertens en Sluiter besloten om hun nauwe samenwerking tijdelijk stop te zetten. Elise Tamaëla, fysiotherapeut en assistent-trainer, zal Bertens bijstaan tijdens vier toernooien in Azië.

“Het loopt de afgelopen twee maanden gewoon niet lekker”, zegt Sluiter tegen het AD. “De resultaten zijn niet goed. Waar ik tegenaan hik is dat ik er afgelopen tijd niet in geslaagd ben het beste in Kiki naar boven te halen. De komende weken en maanden zullen uitwijzen of we blijven samenwerken. Voor nu is dit de beste optie.”

Volgens Bertens is dit niet definitief het einde van de samenwerking. De Rotterdammer is sinds 2015 haar coach. “Als je constant op elkaars lip zit, heb je soms irritaties”, zegt Bertens. “Daarom nemen we een adempauze, meer niet. Er zullen altijd dagen zijn waarop het minder kan gaan. Daar kun je heel lang bij stil gaan staan, maar dat heeft gewoon geen zin. Daar wil ik ook niet te veel energie aan verspillen. Het is nu een kwestie van doorgaan en blijven werken aan waar we mee bezig zijn.”