Jonge Andreescu en veterane Williams naar finale US Open

Tennisster Bianca Andreescu heeft zich in haar vierde Grand Slam-toernooi gelijk geplaatst voor de finale. Op de US Open in New York was de 19-jarige Canadese, als vijftiende geplaatst, te sterk voor de Zwitserse Belinda Bencic (13).

In de eerste set wist met name Andreescu twee keer met flink veel moeite haar service te behouden, maar met vijf opeenvolgende punten om de tiebreak te beginnen won ze de set wel. In set twee kwam Bencic op 4-1 en 5-2, maar vanaf dat moment ging het helemaal fout voor de Zwitserse. Andreescu domineerde en maakte het op de service van Bencic na dik twee uur af: 7-6 (3), 7-5.

In de finale staat Andreescu tegenover de achttien jaar oudere Amerikaanse Serena Williams, die het toernooi in 1999 - nog voor Andreescu was geboren - al voor het eerst won. Williams (8) had het niet al te moeilijk met de Oekraïnse Elina Svitolina (5), die ze met 6-3, 6-1 klopte. De Amerikaanse jaagt op haar 24e Grand Slam-titel in het enkelspel, een evenaring van Margaret Court's record.