Laatste DLC Celeste komt volgende week

De langverwachte gratis DLC van Celeste komt volgende week maandag beschikbaar voor alle platformen waarop de game beschikbaar is. Getiteld Chapter 9: Farewell is deze gratis uitbreiding de laatste content voor de populaire platformer, en volgens de ontwikkelaar een waardig afscheid van zijn personages.

Chapter 9 werd vorig jaar december al onthuld, maar liep de nodige vertraging op omdat de DLC telkens uitgebreider werd. Uiteindelijk voegt deze een nieuw verhaal toe met meer dan honderd levels en een handvol nieuwe mechanics. Geen B- of C-sides deze keer, maar wel veertig minuten aan nieuwe muziek van Lena Raine.

Ontwikkelaar Matt Thorson heeft ook gelijk het moment aangegrepen om zijn studio Matt Makes Games om te dopen tot Extremely OK Games. Met zijn team zijn ze al druk bezig met een volgende game, die de codenaam EXOK1 draagt. Maar eerst komt de afscheids-DLC van Celeste maandag 9 september naar Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows, Mac, Linux – en Xbox One, al geeft de ontwikkelaar aan dat deze versie mogelijk wat vertraging oploopt.

Celeste