Rwanda, Somalië en Sudan zetten eerste stap in WK-kwalificatie

Rwanda, Somalië en Sudan hebben hun eerste wedstrijd in de WK-kwalificatie gewonnen. Rwanda won met 0-3 op bezoek bij de Seychellen. Somalië won van Zimbabwe en Sudan zegevierde in Tsjaad.

In een leeg stadion op de Sychellen scoorde Muhadjiri Hakizimana na een half namens de bezoekers. De 0-2 volgde een paar minuten later door een treffer van Yannick Mukunzi. In de tachtigste minuut werd het 0-3 door Meddie Kagera. Bij de Sychellen zit de Nederlander Jan Mak op de bank als bondscoach.

Somalië won won thuis met 1-0 van Zimbabwe en Sudan boekte een 1-3 zege in Tsjaad. De returns van deze wedstrijden zijn over vijf dagen. De winnaars van de eerste ronde mogen zich melden voor de groepsfase, waar de 26 beste landen van Afrika automatisch toegang voor hadden.