FOK! Wat een weer: weer wisselvallig

In de ochtend zijn er vooral in het zuiden zonnige perioden, in het noorden is meer bewolking aanwezig en kan er aanvankelijk nog een bui voorkomen. In de loop van de dag neemt de bewolking van het noordwesten uit verder toe en in de middag gaat het vervolgens in het noorden regenen. Later krijgt de regen soms een buiig karakter. De regen bereikt pas in de avond het zuidoosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordelijk kustgebied tot 20°C plaatselijk in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, neemt in de kustgebieden toe naar vrij krachtig en aan de kust naar krachtig, in het noordelijk kustgebied in de loop van de middag af en toe hard, 7 Bft. In de loop van de avond neemt de wind af naar overwegend matig en draait in de kustgebieden naar west tot noordwest.

In de nacht naar zaterdag trekken er buien over het land, vooral in de kustgebieden mogelijk met onweer. In de loop van de nacht komen er van het noordwesten uit steeds meer opklaringen en kunnen er landinwaarts enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 9°C in opklaringen landinwaarts tot 13°C langs de zuidwestkust. De wind is zuidwestelijk en overwegend zwak.

Zaterdag overdag is het half tot zwaar bewolkt en komen er buien voor. Vooral in de middag zijn dit af en toe felle buien, plaatselijk met onweer en korrelhagel. In de avond klaart het landinwaarts geleidelijk op en wordt het overwegend droog, in de kustgebieden komen dan nog steeds enkele buien voor. Het wordt maximaal een graad of 18 en de wind is west tot zuidwest en zwak tot matig. In de loop van de dag wordt de wind van het noordwesten uit noordwestelijk en matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

https://i.fokzine.net/upload/17/08/170819_11389_P1060007.JPG
Wilde paarden in de Ooijpolder bij Nijmegen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.