Strijd om WK rallycross blijft razendspannend

Met nog twee wedstrijden te gaan ligt de strijd in het wereldkampioenschap rallycross nog volledig open. Afgelopen weekeinde werd er geracet op het Franse circuit van Lohéac, waardoor er nu weer drie grote kanshebbers zijn om de onaantastbare - en na vorig seizoen vertrokken - Johan Kristofferson op te volgen.

In de finale pakte Timmy Hansen met zijn Peugeot 208 gelijk de leiding, terwijl WK-leider Andreas Bakkerud zijn Audi S1 direct de jokerronde in stuurde. Niclas Grönholm deed dat met zijn Hyundai i20 een ronde later en in de vierde ronde was het Anton Marklund in zijn Renault Megane RS die de jokerronde pakte en op de derde plek terug op de baan kwam.

Kevin Hansen reed achter broer en teamgenoot Timmy op de tweede plek en zag Timmy de jokerronde pakken, waarbij hij de leiding wist te behouden. Kevin kwam in de slotronde als laatste binnen en met het nodige geweld kwam hij precies voor de deur van de jonge Litouwse Renault-rijder Rokas Baciuska - die zijn eerste WRX-finale ooit reed - op de derde plek de baan op.

Timmy Hansen pakte de winst, voor Marklund, Kevin Hansen, Baciuska, Bakkerud en Grönholm. De Noor Bakkerud gaat aan de leiding in het WK, maar heeft nog maar twee punten voorsprong op zowel Kevin als Timmy Hansen.

De finale in Frankrijk (Bron: YouTube)