Nieuwe gevechtstrategieŽn in Atelier Ryza

Koei Tecmo en ontwikkelaar Gust hebben een trailer uitgebracht waarin het gevechtsysteem van Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout uitgelicht wordt.

In Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout dalen het aantal Action Points als je skills, critical attacks of skills buiten de beurt van de speler door middel van de Quick Actions-techniek gebruikt. Deze punten worden gedeeld door alle teamleden, dus het is belangrijk om die punten strategisch te gebruiken in de strijd om de overhand te krijgen. Naarmate de AP-meter vol is, zullen spelers ook hun niveau verhogen, bekend als Tactics Level. Hoe hoger het Tactics Level, hoe krachtiger de aanvallen zijn die ze gebruiken.

Hierdoor zijn er ook speciale combo's mogelijk. Tijdens het gevecht kunnen teamleden ook actieorders geven aan andere leden van hun partij. Dit zijn specifieke acties, zoals 'voer een fysieke aanval uit'. Als de order wordt gevolgd, zal het teamlid dat de order gaf een vervolgaanval uitvoeren met een krachtige skill - en deze vaardigheid verbruikt geen AP.

Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout komt in Europa 1 november uit voor PlayStation 4 Switch en pc.