Van den Berg krijgt heuglijk nieuws van Klopp; Flinke tegenvaller voor Hoever

Sepp van den Berg is door manager Jurgen Klopp opgenomen in de Champions League-selectie van Liverpool voor het seizoen 2019/20. De zeventienjarige verdediger maakte deze zomer de overstap van PEC Zwolle naar de Engelse grootmacht en mag nu al hopen op speelminuten in het miljardenbal. De Nederlandse verdediger Ki-Jana Hoever zit niet bij de selectie.

Van den Berg wacht nog op zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van Liverpool, maar Klopp heeft al zoveel vertrouwen in de Nederlander dat de Duitser de jongeling al bij de Champions League-selectie haalt.

Hoever, die in januari nog wel werd toegevoegd aan de selectie voor het miljardenbal, ontbreekt op de lijst van Liverpool. De zeventienjarige Hoever maakte in januari in het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers (2-1 verlies) zijn debuut namens Liverpool. Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk maken vanzelfsprekend deel uit van de Champions League-selectie.

Liverpool is bij de loting van het miljardenbal ingedeeld in Groep E en strijdt de komende maanden tegen Napoli, KRC Genk en Red Bull Salzburg.

Champions League-selectie Liverpool seizoen 2019/20: Alisson, Elliott, Firmino, Salah, Gomez, Henderson, Keita, Lallana, Lonergan, Lovren, Mane, Matip, Milner, Origi, Oxlade-Chamberlain, Robertson, Adrian, Shaqiri, Fabinho, Van den Berg, Van Dijk, Wijnaldum, Alexander-Arnold, Brewster, Jones, Kane, Kelleher, Larouci, Lewis.