Nieuw te streamen in september

September is alweer begonnen. Dat betekent dat de herfst nabij is en dat betekent een goed excuus om veel binnen te blijven en je favoriete series te bingewatchen. Heb je die al gezien? De streamingdiensten voegen ook deze maand weer van alles toe, dus laten we even kijken.

Netflix

Op de valreep van augustus bracht Netflix The Dark Crystal: Age of Resistance uit, gebaseerd op de film van Jim Henson. In september volgt onder andere The Politician, een zwarte, satirische komedie die een zeldzame blik werpt op wat er nodig is om een politicus te worden. De serie is van de hand van Ryan Murphy (Glee, Scream Queens, American Horror Story) met rollen voor Gwyneth Paltrow, Jessica Lange, Zoey Deutch en Ben Platt. De serie is te zien vanaf 27 september.

Eerder in de maand verschijnt de miniserie The Spy (6 september), van Gideon Raff (The Red Sea Diving Resort, Prisoners of War/Homeland) met een hoofdrol voor Sacha Baron Cohen die de Israëlische topspion Eli Cohen speelt. De miniserie Unbelievable (13 september) ziet Toni Collette als een rechercheur die is betrokken bij een verkrachtingszaak waarbij het slachtoffer mogelijk heeft gelogen. Skylines (27 september) is een soort Duitse Empire, waarin een muziekproducer uit Frankfurt wordt gevolgd in zijn carrière.

Netflix pakt de komende tijd ook flink uit met films. In september is er onder andere de filmversie van Zach Galifianakis' talkshow Between Two Ferns (20 september), de romcom Tall Girl (13 september) en de politieke thriller In the Shadow of the Moon (27 september).

Verder voegt Netflix nog een aantal non-originals toe aan het aanbod, waaronder Dirty Dancing, Mad Max, Maggie (te zien sinds 1 september), Inception (sinds gisteren), You Were Never Really Here (morgen), Batman Begins (13 september), Trainwreck (15 september), Justice League (21 september) en Power Rangers (23 september).

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Amazon bracht, ook op de valreep van augustus, de nieuwe fantasyserie Carnival Row uit, met Cara Delevigne en Orlando Bloom in de hoofdrollen. Onze review daarvan verscheen vorige week op FOK!. In september rondt de streamingdienst hun serie Transparent af met het laatste seizoen dat op 27 september verschijnt. Al is 'seizoen' een beetje een verkeerde term; na het ontslag van acteur Jeffrey Tambor, die de hoofdrol van de serie speelt, wordt de dood van zijn personage verwerkt in een enkele muzikale aflevering van speelfilmlengte: Transparent Musicale Finale.

Op 13 september brengt Amazon een animatieserie die op Comic-Con International al goede kritieken kreeg: Undone. De serie vertelt over de complexe reis van een jonge vrouw die haar verleden probeert te ontrafelen en het mysterie rondom de dood van haar vader probeert op te lossen.

Op dezelfde datum verschijnt de documentaireserie El Corazón de Sergio Ramos over het leven van voetballer Sergio Ramos en op 20 september kunnen fans van Rihanna haar in actie zien in de tweede Savage x Fenty Show waarin ze haar nieuwe lingeriecollectie toont.

FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series

Ziggo brengt voor hun Movies & Series-abonnees natuurlijk de nieuwste HBO-titels uit. Hieronder vallen het laatste seizoen van The Deuce (wekelijks vanaf 10 september, 8 afleveringen) en het derde seizoen van de anthologieserie Room 104 (wekelijks vanaf 14 september, 12 afleveringen).

Ook de HBO-documentaire Buzz verschijnt deze maand, over Buzz Bissinger, de Pulitzer Prize-winnaar die met Caitlyn Jenner aan haar biografie werkte en tijdens het werk hieraan gevolgd werd door documentairemaker Andrew Shea. De documentaire What Happened on September 11 laat de gebeurtenissen uit 2001 zien vanuit het perspectief van kinderen die pas daarna zijn geboren.

Andere titels bij Ziggo zijn The Loudest Voice (5 september), een serie over FOX-topman Roger Ailes, die ontslagen werd vanwege seksuele intimidatie, de Zweedse misdaadserie STHLM Requiem (11 september), en de drie seizoenen van de Canadese misdaadserie Cardinal (vandaag), waarin de boeken van schrijver Giles Blunt worden verfilmd.

Videoland

De Nederlandse Videoland voegt in september onder andere het derde seizoen van de Stephen King-verfilming Mr. Mercedes toe (27 september), plus het eerste seizoen van de medische serie New Amsterdam (9 september - niet te verwarren met de gelijknamige serie uit 2008) en alle seizoenen van Lost (sinds afgelopen maandag te zien).

Films die worden toegevoegd deze maand zijn onder andere Death Wish (20 september), Baantjer: Het Begin (gisteren), Kidnap (sinds maandag) en Dredd (24 september).

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Laat het ons weten in een reactie!