Ferrari-coureur Leclerc: "Het voelt alsof ik er klaar voor ben om voor wereldtitels te gaan strijden"

Charles Leclerc won afgelopen zondag de GP van België. De zege op het circuit Spa-Francorchamps was zijn eerste overwinning in de Formule 1. De Monegask denkt dat hij bij het juiste team en met de de juiste auto kan strijden voor het kampioenschap.

Leclerc won de wedstrijd nadat hij zaterdag ook al het snelste in de kwalificatie was geweest. “Ik steek nu zes kwalificaties op rij in een betere vorm”, aldus de Ferrari-coureur. “Ik heb mijn aanpak iets veranderd. In de race is het nog een iets ander verhaal, want daar had ik het de laatste twee keer moeilijker. Toch heb ik een en ander aangepast en dat leek te werken op Spa, dus dat is mooi.”

Nogmaals de 21-jarige coureur die aan zijn eerste seizoen bij Ferrari bezig is: “Het voelt alsof ik er klaar voor ben om voor wereldtitels te gaan strijden, zolang ik daar de wagen en het team voor heb. We moeten hard aan het werk, want we hebben het wat lastiger dan Mercedes. Maar vanuit mijn kant voel ik, ondanks dat ik nog veel kan leren, dat ik er klaar voor ben. Zodra je in die positie zit, moet je dat gevoel eigenlijk altijd hebben. Anders zou ik niet op de plek zitten waar ik nu zit.”