Indrukkwekkende Roglic wint individuele tijdrit in Vuelta

Primoz Roglic heeft een flinke slag geslagen in de Vuelta a España. De Sloveense renner van Jumbo-Visma verpletterde de concurrentie in de tiende etappe, een individuele tijdrit. Roglic heeft nu een voorsprong van 1.52 op Alejandro Valverde, de nummer twee in het klassement. Voor leider Nairo Quintana werd het een zware dag. De Colombiaan van Movistar verloor meer dan drie minuten.

Het parcours rondom Pau was 36,2 kilometer lang met onder meer twee beklimmingen. Ook was het tijdritparcours technisch, maar voor Roglic maakte dat weinig uit want bij het eerste tussenpunt had hij al veruit de snelste tussentijd. Ook bij het andere tussenpunt kwam Roglic als eerste door en zou uiteindelijk de tijdrit winnen met 25 seconden voorsprong op Patrick Bevin. Rémi Cavagna werd derde op 27 seconden van de Sloveen.

Van het drietal Nairo Quintana, Miguel Ángel López en Alejandro Valverde, de andere overgebleven kandidaten voor de eindzege, deed Valverde de beste zaken. De ervaren Spanjaard verloor wel meer dan anderhalve minuut op Roglic. López werd vlak voor de finish ingehaald door Roglic en had twee minuten aan zijn broek, terwijl Quintana, als leider begonnen aan de tijdrit, meer dan drie minuten verloor op de Sloveen van Jumbo-Visma.

Wilco Kelderman was de beste Nederlander. Hij klokte de 22ste tijd, op 2.38 van Roglic en is een plaatsje gezakt in het algemeen klassement. De renner van Sunweb staat nu op de tiende plaats met een achterstand van 6.25 op Roglic.