'Mijn seks is stuk'

In de 3LAB documentaire Mijn seks is stuk onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk? Via een persoonlijke zoektocht verkent ze vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van dit probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer ‘heel’ te maken is.

Lize Korpershoek: "Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten."

Nieuwsgierig geworden? Vanaf woensdag 4 december om 15.00 uur is de documentaire online te bekijken op het NPO 3 YouTube-kanaal en op www.npo3.nl/3lab.

'Mijn seks is stuk' (Afbeelding: VPRO)
'Mijn seks is stuk' (Afbeelding: VPRO)