Power boekt 2e IndyCar-zege van het jaar

Will Power heeft zijn tweede zege van het jaar in de IndyCar Series te pakken. De kampioen van 2014 was de beste op het circuit van Portland, waar kampioenschapsleider Josef Newgarden zijn voorsprong iets verminderd zag worden.

Met Colton Herta en Power op kop werd het veld op gang gevlagd. De race werd gehouden op de Portland Raceway en dus was het na bocht één tijd voor een caution, want zo gaat dat jaar na jaar. Dit keer ging onder meer Graham Rahal in de fout, met als gevolg dat hijzelf, Conor Daly, James Hinchcliffe en ook Zach Veach stil kwamen te staan, terwijl er voor onder meer Takuma Sato schade was in de carambole.

Na een forse onderbreking konden we eindelijk weer door, met Herta op kop, voor Scott Dixon, Power, Alex Harvey en Ryan Hunter-Reay. Laatstgenoemde dook er na een ruime ronde bij de eerste bocht vol in bij Harvey, met een nieuwe caution en de nodige schade tot gevolg. Een volgende herstart volgde wat sneller en Herta hield opnieuw de leiding, met Dixon, Power en Alexander Rossi achter zich aan.

Na bijna veertig ronden opende Dixon de aanval op de behoorlijk vertragende Herta, die al zijn grip kwijt was en binnen een paar bochten ook gepasseerd werd door Power, Rossi én Felix Rosenqvist. Herta kwam dan ook al snel binnen en gedurende de reeks pitstops kwam Dixon zo naar de leiding. De meervoudig kampioen kon echter nog geen tien ronden later inpakken, in elk geval wat een goed resultaat betreft: zijn auto viel uit het niks stil en in de pitstraat kwam hij tot stilstand.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)

Power ging zo naar de eerste plek op zijn harde banden, Rosenqvist reed er op de zachte banden vlak achter. Na ruim zeventig ronden kwam de laatste stop eraan en die kwam als eerste voor de op plek vier rijdende Herta, die zijn harde banden inwisselde voor nieuwe harde banden. Power deed een ronde later hetzelfde, Rossi kwam zijn zachte banden inleveren voor een hard setje en ook de om de top-3 meestrijdende Josef Newgarden ging op harde banden het laatste stuk in.

Rosenqvist was vanaf de leiding de laatste die zijn pitstop kwam maken, de Zweed ging over van zacht naar hard en kwam achter Power op de tweede plek de baan weer op. Zo kabbelde men gestaag richting de finish, waarbij de verschillen tussen Power, Rosenqvist en het duo Rossi/Herta vrij groot waren...tot Santino Ferrucci met zeven ronden te gaan stil viel en voor een caution zorgde. Een paar achterblijvers kwamen naar binnen voor nieuwe zachte banden, maar de koplopers bleven gewoon buiten.

Met vier ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid, maar van een verandering in de kop kwam het niet meer: Power pakte zijn tweede zege van het jaar, voor Rosenqvist en Rossi. Herta werd vierde, Newgarden eindigde als vijfde en liep zo wat schade op ten opzichte van Rossi.