FOK! Wat een weer: opklaringen maar ook buien

Vandaag zijn er perioden met zon en het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noordelijk kustgebied en 21°C in het zuidoosten. De wind is meest matig uit westelijke richtingen, langs de kust aanvankelijk nog vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt aan zee toe naar vrij krachtig.

Komende nacht neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het in het noorden van het land af en toe licht regenen. In het zuiden blijft het droog en zijn er enkele opklaringen. De minimumtemperatuur varieert van 8°C plaatselijk in het zuidoosten tot 14°C aan zee. De zuidwestenwind is landinwaarts zwak tot matig, aan zee vrij krachtig en mogelijk af en toe krachtig.

Morgen overdag is er af en toe zon, maar zijn er ook wolkenvelden. Bovendien kan in het midden en noorden af en toe lichte regen vallen. In de avond wordt het geleidelijk overal droog en klaart het vooral in de zuidelijke helft op. De middagtemperatuur ligt tussen 19°C in het noordelijk kustgebied en 23°C in het zuidoosten. Er staat een meest matige, aan zee vrij krachtige west- tot zuidwestenwind. Later op de dag neemt de wind iets af. (Bron: KNMI)

DJMO stond 10 minuten geleden op het busstation van Alkmaar en zag dit mooie luchtje. Het regende wel.
DJMO stond 10 minuten geleden gisterenavond op het busstation van Alkmaar en zag dit mooie luchtje. Het regende wel.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.