Luiten sluit sterk af in Crans Montana

Golfer Joost Luiten kan met een gerust gevoel afreizen naar het KLM Open, dat over een kleine twee weken begint op The International nabij Schiphol. De tweevoudig winnaar van het Nederlandse toernooi uit de Europese Tour sloot de European Masters in het Zwitserse Crans Montana af met een sterke ronde van 66 slagen, vier slagen onder par. De Bleiswijker klom daarmee nog de achttien plaatsen en eindigde als 23e in het klassement.

Luiten begon de vierde en laatste ronde met een bogey. Op hole zeven maakte hij zijn eerste birdie, er volgden er nog vier birdies op de laatste negen holes. Luiten was zelf nog niet helemaal tevreden. “Ik speelde wel goed, maar had helaas niet de start die ik wilde hebben. Op de eerste hole wil je niet een bogey. Daarna raakte ik wel de greens, maar sloeg de ballen net niet dicht genoeg bij de hole”, zei hij op zijn eigen website. De tweede helft van zijn ronde was een stuk beter met drie birdies op rij en zelfs een kans op een eagle.

De zege in Crans Montana ging naar de Zweed Sebastian Söderberg. Hij won een play-off met vier andere golf, die net als hij na de vier reguliere ronden die 266 slagen noteerden over 72 holes, veertien slagen onder par. Onder de vijf ook de Noord-Ierse nummer twee van de wereld Rory McIlroy. Op de eerste extra hole maakte Söderberg als enige een birdie. Hij verdiende ruim vier ton met de zege op de Europese Tour. Luiten moet genoegen nemen met 26.000 euro.