Van Kalmthout weer op Indy Lights-podium, titel ongrijpbaar

Rinus van Kalmthout heeft in de tweede Indy Lights-race van het weekeinde in Portland weer een podiumplek gepakt. De 18-jarige Nederlander kwam als tweede over de streep, nadat hij een dag eerder de winst pakte. De titelstrijd is echter beslist en niet in zijn voordeel.

Van Kalmthout kende vanaf poleposition wederom een prima start, terwijl zijn titelrivaal Oliver Askew in de eerste bocht in de problemen kwam en na een ongeplande pitstop terugviel naar de zesde plek. De safety car kwam de baan op om wat troep uit de eerste bocht te halen en Van Kalmthout werd na de herstart gepasseerd door Toby Sowery.

Askew werkte zich ondertussen naar de derde plek, terwijl Sowery - die een ruime voorsprong op had gebouwd - met vijf ronden te gaan Van Kalmthout weer vol in zijn nek had hijgen. De jonge Hoofddorper kwam er echter niet voorbij, ondanks meerdere pogingen, en zag Sowery zijn eerste zege pakken. Van Kalmthout werd tweede, voor Askew, die zich daarmee met nog twee races te gaan definitief tot nieuwe kampioen liet kronen.