Armstrong van start tot finish de beste in F3-race Spa

Marcus Armstrong heeft zonder grote problemen de tweede Formule 3-race van het weekeinde gewonnen. De Nieuw-Zeelandse coureur was van start tot finish de beste op het circuit van Spa-Francorchamps.

Polesitter Armstrong nam met een sterke start overtuigend de leiding, voor Yuki Tsunoda en Christian Lundgaard, die van plek vijf naar voren kwam. Kampioenschapsleider Robert Schwartzman steeg vanaf plek zeven naar de vierde stek, Leonardo Pulcini daalde dan weer van twee naar vijf in de eerste paar bochten.

Na een handvol ronden kwam de safety car de baan op, want de Fin Simo Laaksonen was met hoge snelheid vol onder de bandenstapels in Blanchimont geschoten. Met de dodelijke F2-crash van Anthoine Hubert nog vers in het geheugen sloeg de schrik weer even om de harten, maar na een paar ronden bleek dat Laaksonen uit zijn auto was gehaald en in principe in orde was.

De race ging dus weer door, met Armstrong en Tsunoda voorop, waarbij Lundgaard in Radillon een mislukte poging deed om plek twee over te nemen. Titelkandidaat Jüri Vips reed zijn voorvleugel stuk op de auto van Max Fewtrell en zijn jacht op punten kon de koelkast in. In de slotfase reed Lundgaard wél voorbij Tsunoda, maar de Japanner pakte hem op Kemmel gelijk terug.

Armstrong reed ondertussen onbedreigd naar de zege, Tsunoda pakte de tweede plek, maar Schwartzman kwam in de laatste ronde voorbij Lundgaard nog naar het podium.