Grondpersoneel KLM legt maandagochtend werk neer

Het grondpersoneel van KLM legt maandagochtend twee uur lang het werk neer. Dit omdat het personeel een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters wil.

Dat meldt FNV. "Grondpersoneel zorgt ervoor dat vakantiegangers snel en veilig kunnen vliegen. Belangrijk werk, dat een goede cao verdient", zegt FNV-campagneleider Joost van Doesburg erover. De staking vindt plaats tussen 8.00 uur en 10.00 uur 's ochtends.

FNV begrijpt dat het staken kan leiden tot overlast. "Het grondpersoneel wil niets liever dan de reizigers een fijne reis bezorgen. Deze staking is dan ook helemaal de verantwoordelijkheid van de KLM-directie die in een tijd dat het goed daat met KLM, geen fatsoenlijke cao wil afsluiten", zegt Van Doesburg.

KLM zegt in een persbericht de werkonderbreking te betreuren en zegt dat deze zeer waarschijnlijk tot verstoringen zal leiden. "KLM betreurt dit en vindt het onnodig na het nieuwe loonvoorstel dat KLM de bonden afgelopen donderdag heeft gedaan. KLM zal haar uiterste best doen het ongemak voor haar passagiers te beperken. We vragen onze passagiers daarom zondagavond en maandag goed de informatie te volgen op de KLM-website en de KLM-app", is in het persbericht te lezen.