Rehrl weer de beste op noordse combinatie, Amerikaanse domineert

Franz-Josef Rehrl heeft zijn tweede zege op rij te pakken in de Zomer Grand Prix in de noordse combinatie. Woensdag won de Oostenrijker in het Duitse Klingenthal, zaterdag was hij in Oberhof de beste.

Rehrl won het schansspringen al en vertrok vijftien seconden voor de Japanner Akito Watabe, zijn enige serieuze uitdager. Die uitdaging kwam er echter niet en Rehrl kwam na tien kilometer rollerskiën 27 seconden voor Watabe over de streep, met een derde plek voor de Italiaan Samuel Costa, die voor de verandering eens goed van de schans sprong en vervolgens de Duitser Vinzenz Geiger eruit sprintte.

Bij de vrouwen was de Amerikaanse Tara Geraghty-Moats weer een klasse apart. Ze werd slechts zevende bij het schansspringen en mocht 44 seconden na de Russische Stefaniya Nadymova vertrekken, maar op de rollerski's was de Amerikaanse oppermachtig en ze won na vijf kilometer zelfs met 31 seconden voorsprong op Nadymova. De Duitse Jenny Nowak, met haar 17 jaar de aanvoerster van de nieuwe - en uiteindelijk olympische - generatie pakte op 49 seconden de derde plek.