Wereldkampioene Van der Breggen de beste in GP Plouay

Anna van der Breggen heeft in Bretagne de GP Plouay op haar naam geschreven, een WorldTour-koers op de vrouwenkalender. De 29-jarige wereldkampioene kwam alleen aan in Plouay. Coryn Rivera won de sprint voor de tweede, voor de Europese kampioene Amy Pieters.

De GP Plouay kende geen geweldig startveld doordat de eerste vijf van de worldranking niet aan de start kwamen in Plouay, maar met wereldkampioene Anna van der Breggen en Europees kampioene Amy Pieters stond er toch nog een redelijk startveld aan de start.

Van der Breggen liet al vroeg in de wedstrijd van 128 kilometer zien dat zij de sterkste was in de koers, maar het duurde nog vrij lang voordat de 29-jarige wereldkampioene het verschil kon maken. Op een van de vele hellingen in Plouay reed de Nederlandse van Boels-Dolmans de rest uit het wiel en na een solo van tien kilometer kwam ze als eerste over de streep.

In de achtergrond won de Amerikaanse Coryn Rivera de sprint voor de tweede plaats, voor de Nederlandse Pieters. Demi Vollering sprintte nog naar een vijfde plaats.