Piquet zegeviert op Spa-Francorchamps in Formule 3

Pedro Piquet heeft zijn eerste zege in het FIA Formule 3-kampioenschap binnen. De 21-jarige Braziliaan, die vorig jaar in de GP3 overigens al wel twee keer won, was de beste tijdens de eerste race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Polesitter Jehan Daruvala pakte bij de start de leiding, maar Piquet kwam er vanaf de tweede plek al in de eerste ronde voorbij. Yuki Tsunoda hield plek drie vast, terwijl Leonardo Pulcini vanaf de achtste plek profiteerde van wat chaos en op kwam stomen naar de vierde stek.

Tsunoda opende vrij snel met succes de aanval op Daruvala, waarbij ook Pulcini voorbij de Indiër ging. Het tempo van Tsunoda zakte vervolgens wel weer wat in en Daruvala, Pulcini en ook kampioenschapsleider Robert Shwartzman gingen voorbij aan de Red Bull-Japanner.

Shwartzman wist Daruvala kort daarop te verschalken, maar leider Piquet leek inmiddels toch wel gezien. In de laatste ronde werd op het rechte stuk van Kemmel hard gevochten om plek vier: Jüri Vips viel aan en pakte zowel Tsunoda als Pulcini, die vier plekken verloor omdat ook Christian Lundgaard er ineens nog langszij kwam.

Piquet reed ondertussen naar zijn eerste overwinning van het jaar, Schwartzman pakte de tweede plek, voor Daruvala. Vips moest zijn felbevochten vierde plek nog inleveren bij de vanaf plek veertien vertrokken Lundgaard, die de blokkerende Est in de laatste bocht passeerde.

Richard Verschoor kende vooral een sterk begin van de race en lag even zevende, maar hij eindigde uiteindelijk als zeventiende, drie plekken voor Bent Viscaal.