'Skilegende Hirscher stopt per direct'

Alpineskiër Marcel Hirscher gaat komende woensdag in Salzburg een persconferentie geven. Daarin zal hij vermoedelijk het einde van zijn carrière aankondigen, zo melden Oostenrijkse media.

Er gingen al de nodige speculaties rond over de carrière van de 30-jarige Hirscher. Zo zou hij nadenken over een pauze, een verkleind programma gedurende het seizoen of zelfs een afscheid en dat laatste lijkt er nu te komen.

Hirscher zou zich vooral vanwege zijn eigen gezondheid en zijn gezin terug gaan trekken uit de sport, zodat hij normale hoeveelheden tijd door kan brengen met vrouw Laura en hun 1-jarige zoontje. Daarnaast zou hij simpelweg een beetje klaar zijn met het skiën.

In 2011/12 won Hirscher voor het eerst het eindklassement in de World Cup en sindsdien ging die titel naar niemand anders: de Oostenrijkse veelvraat won een goed half jaar geleden zijn achtste op rij, een absoluut record.

Hirscher won de World Cup op de slalom zes keer, op de reuzenslalom ook. Daarnaast waren er maar liefst 67 World Cup-zeges: 32 op de slalom, 31 op de reuzenslalom, drie in een parallelwedstrijd en één op de super-G.

Op de Olympische Spelen van Pyeongchang won Hirscher vorig jaar goud op de alpinecombinatie en de reuzenslalom, terwijl hij dit jaar zijn derde wereldtitel op zíjn slalom pakte.