De Minaur verrast Nishikori op US Open

Op de US Open heeft de Australiër Alex de Minaur voor een grote verrassing gezorgd. De Minaur was de als zevende geplaatste Japanner Kei Nishikori de baas met de setstanden 6-2,6-4,2-6 en 6-3.

De laatste set was vooral van hoog niveau. Beide spelers gingen tot het uiterste in de rally's. De Minaur onderscheidde zich daarin met maar twee afzwaaiers. De halve finalist van vorig jaar had er maar liefst achttien.

De 20-jarige De Minaur is goed op hardcourt dit jaar. Dat bewees hij al door de toernooien in Sydney en Atlanta op zijn naam te schrijven.

In zijn negentiende deelname bereikte Roger Federer voor de negentiende keer de vierde ronde. De als derde geplaatste Zwitser was de Brit Daniel Evans met 6-2, 6-2 en 6-1 duidelijk de baas.

Federer maakte in de tweede set vooral indruk met zijn service met vier lovegames. Pas bij een 2-0 voorsprong in het derde bedrijf kreeg de Zwitser twee breakpoints tegen. Evans benutte er eentje en dat was eigenlijk ook zijn laatste wapenfeit. Na een uur en twintig minuten spelen benutte Federer zijn eerste matchpoint.