Dubbelslag voor Kristoff in Ronde van Duitsland

Alexander Kristoff heeft de tweede etappe in de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De 32-jarige renner van UAE Emirates was de snelste van een sterk uitgedunde groep. De Noor won voor Sonny Colbrelli en Yves Lampaert. Kristoff neemt door de zege de leiderstrui over van Pascal Ackermann, die niet mee was in de eerste groep.

De tweede etappe in de Deutschland Tour was meteen de langste. Tussen Göttingen en Niedersachen moesten de renners iets meer dan 200 kilometer afleggen en vooral Deceuninck-Quick Step was actief in de koers.

Julian Alaphilippe en Enric Mas trokken ten aanval, maar het peloton liet niet begaan en met nog 120 kilometer te fietsen was het avontuur voorbij. Daarna was het een andere renner van de Belgische ploeg die ten aanval trok. Het was het Belgische supertalent Remco Evenepoel. De Europees kampioen tijdrijden ging er alleen vandoor en zag zijn voorsprong uitlopen na meer dan drie minuten, maar in de laatste vijf kilometer werd hij ingelopen door het peloton.

Niemand wist meer uit het peloton te geraken en er zou gesprint worden voor een overwinning met een uitgedund peloton. Sonny Colbrelli ging als eerste aan, maar de Italiaan werd al snel voorbij gesprint door Alexander Kristoff. De Noor pakte daarmee de vijfde zege van het seizoen.