Vuelta: Etappe 7 - Een monsterklim naar de finish

Dylan Teuns in de rode leiderstrui, Rigoberto Uran en Nicolas Roche op weg naar huis, het was het dagje wel gisteren. Vandaag gaat het zwaarder worden en als je klassementsambities hebt kun je maar beter een uiterst licht verzet op je fiets laten zetten.

De heren starten vandaag in Onda, de thuisbasis van de familie Cabedo. Daar zit een uiterst tragisch verhaal aan vast, over de in 2012 overleden en zo talentvolle Victor Cabedo, maar zonder er teveel over uit te wijden verwijzen we naar Rellende_Rotscholier, die in zijn gedetailleerde voorbeschouwing uitgebreid het woord neemt over de tragedie.

We gaan echter ook gewoon wielrennen, 183 kilometer naar Mas de la Costa. Dat ligt op een kilometer hoogte, maar na drie kleinere beklimmingen als prima warm-up gaat het daar wel los. Vier kilometer lang, gemiddeld meer dan twaalf procent en stukken van tegen of zelfs boven de twintig procent. Dit gaat héél veel pijn doen en hier gaan verschillen gemaakt worden, dat geven we op een briefje.

De start wordt om half één gegeven, Eurosport en Sporza zijn rond drie uur weer live en dan begint het ook langzamerhand leuk te worden, dus dat komt mooi uit. De finish ligt tussen 17.20 en 17.55 uur, zo is de verwachting, maar we raden aan om gewoon ruim op tijd in te schakelen.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)