Ocon naar Renault, vertrek Hülkenberg

Esteban Ocon zal vanaf komend seizoen gaan racen voor het Formule 1-team van Renault. De 22-jarige Fransman vervangt bij de formatie uit Enstone Nico Hülkenberg die bedankt wordt voor de bewezen diensten. Het andere stoeltje wordt ingenomen door Daniel Ricciardo.

Ocon maakte in het verleden deel uit van het opleidingsprogramma van Lotus en was in 2016 reservecoureur van diens opvolger Renault. De inmiddels 22-jarige Fransman maakte dat jaar halverwege het seizoen zijn F1-racedebuut bij Manor voor hij overstapte naar Force India. Daar reed Ocon in 2017 87 punten bij elkaar, terwijl hij vorig seizoen op 49 punten bleef steken. Het moment dat toen de meeste aandacht trok was in Brazilïe toen hij de leidende Max Verstappen van de baan tikte terwijl de Fransman op een ronde achterstand lag.

Dit jaar is Ocon de reservecoureur van Mercedes dat hem heeft laten gaan vanwege Renault dat hem in 2020 een racestoeltje wilde bieden. De Fransman heeft bij de Frans/Britse renstal een contract getekend voor meerdere jaren.

Eerder vandaag werd bekend dat Mercedes het contract met Valtteri Bottas met een jaar verlengd heeft. Daarnaast werd duidelijk dat Haas een aantal coureurs in beeld heeft om de teamgenoot van Kevin Magnussen te worden. Ocon was hiervoor in beeld, maar teambaas Gunther Steiner kan de komst van de Fransman vergeten. Hierdoor lijkt het te gaan tussen de huidige coureur Romain Grosjean en Hülkenberg.