Volleybalsters sluiten groepsfase EK af met ruime winst tegen Hongarije

De Nederlandse volleybalsters hebben de groepsfase op het EK volleybal afgesloten met een 3-0 overwinning tegen gastland Hongarije. Door de 3-0 (25-17, 25-13, 25-15) zege heeft Oranje geen enkele set verloren in de groepsfase van dit EK.

Nederland had zich na de vorige wedstrijd tegen Estland al geplaatst voor de achtste finale en tegen Hongarije stond er dan ook weinig op het spel voor het team van bondscoach Jamie Morrison.

Oranje kwam geen moment in de problemen tegen het gastland Hongarije. Alleen in de derde set leek het even spannend te worden nadat Hongarije lang kon mee gaan, dankzij de slordigheden aan Nederlandse kant. Bij een 15-15 stand wonnen de Nederlandse volleybalsters op de service van Anne Buijs tien punten op rij en was de wedstrijd gedaan.

In de achtste finales speelt Nederland tegen Griekenland dat vierde werd in poule A. De Griekse volleybalsters verloren drie van de vijf wedstrijden en alleen tegen Frankrijk en Finland werd er gewonnen. De wedstrijd staat voor zondag op het programma.