2 klachten, Rotterdams Zuiderpark op slot voor popfestivals

Na de klachten van maar liefst twee, ja u leest het goed: TWEE, omwonenden trekt de rechter het besluit van Rotterdam, om het populaire Zuiderpark aan te wijzen als evenementenlocatie, door de wc. Het is per direct niet meer toegstaan om er festivals en dergelijke te organiseren. Dat maakt de Raad van State vandaag bekend. 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het Zuiderpark in Rotterdam en maakt het mogelijk om daar evenementen te houden, waaronder popfestivals. Twee omwonenden zijn tegen het bestemmingsplan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij zijn bang dat de evenementen hun woon- en leefklimaat aantasten. Volgens hen is niet duidelijk hoeveel evenementen er in het park plaats mogen vinden, en met welke geluidsbelasting. Ook zou er geen onderzoek zijn gedaan naar de gevolgen van de evenementen.

Over twee weken zou het Baroeg Open Air festival plaatsvinden; het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met het festival, evenmin als wat er met het Crazy Sexy Cool Halloween festival gaat gebeuren dat voor eind oktober gepland staat.