Jakobsen verslaat Bennett met nipt verschil in Vuelta a EspaŮa

Fabio Jakobsen heeft zijn eerste zege in de Ronde van Spanje te pakken. De Nederlands kampioen op de weg was na een etappe van 175 kilometer net iets sneller dan Sam Bennett, die de van maandag had gewonnen. In het algemeen klassement blijft Nicolas Roche de leider.

Vanuit het vertrek in Cullera trokken twee renners ten aanval. De Belg Jelle Wallays en de Spanjaard Jorge Cubero kregen maar liefst zeven minuten voorsprong van het peloton, waar Steven Kruijswijk na de eerste uren van de wedstrijd opgaf. De nummer drie van de Tour de France moest de strijd staken vanwege een knieblessure die hij afgelopen zaterdag had opgelopen in de ploegentijdrit.

Vooraan was de Belg Wallays de sterkste van de twee, alleen de renner van Lotto Soudal werd ruim voor de finish teruggepakt en kwam zoals verwacht een massasprint, al probeerdeRémi Cavagna die nog te ontlopen door in de laatste vijf kilometer in de aanval te gaan. De Fransman van Deceuninck - Quick Step werd in de laatste kilometer teruggepakt, waarna zijn ploeggenoten de sprint perfect aantrok voor Jakobsen. De Nederlands kampioen maakte het vervolgens af, maar had een de meet maar een kleine voorsprong op de Ier Bennett.