Samsung en het Cobra Museum zoeken kunsttalent

Vanaf 26 augustus starten Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen een zoektocht naar het grootste, aanstormende kunsttalent van Nederland in een nationale competitie genaamd Instant Fame with The Frame.

Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen organiseren Instant Fame with The Frame om aandacht te schenken aan de nieuwe generatie Nederlandse kunstenaars. Instant Fame with The Frame dient als springplank om hun artistieke carrière van de grond te krijgen. Elke kunstdiscipline is welkom, waarbij de enige voorwaarde is dat het kunstwerk stilstaand beeld is.

De winnaar krijgt de unieke kans om te exposeren in het museum én op alle The Frame-televisies in Nederland. Studenten van kunstacademies en ander beginnend Nederlands kunsttalent kunnen hun werk inzenden op deze site. Daarna kan er drie weken lang online gestemd kan worden door liefhebbers. De tien werken met de meeste stemmen worden vervolgens gejureerd door een jury van experts bestaande uit kunstexpert Jop Ubbens, kunstenaar Pablo Lucker en Hilde de Bruijn, Hoofd Conservator bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen, uiteindelijk de winnaar. Deze wordt op 16 oktober bekendgemaakt in het museum.

Het winnende kunstwerk wordt geëxposeerd op een Samsung The Frame-televisie in een van de tentoonstellingen van het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen en wordt bovendien opgenomen in de Art Store van Samsung, waardoor het in Nederland op toestellen van The Frame te zien zal zijn. Ook ontvangt de kunstenaar zelf een exemplaar van The Frame.

Instant Fame With The Frame